Homehomepage Pieter

Hoera, Pieter is geboren !

Op woensdag 25 juli 2001 is Pieter (Pieter Hendrik Nicolaas) geboren.

Bij de geboorte woog Pieter 3700 gram en was hij 53 cm lang.


Op deze pagina vind je:

 • meer over Pieter's doopnamen
 • nieuws over de geboorte
 • het geboortekaartje
 • een verslag van de zwangerschap
 • de uitslag van de namenwedstrijd

  Pieter's doopnamen

  Pieter is als eerste stamhouder in de familie Brandsen (hoewel hij het zesde kleinkind was) vernoemd naar zijn opa Piet. Opa Henk van Hattem is ook vernoemd. Zijn laatste doopnaam heeft hij natuurlijk van zijn vader gekregen.

  De geboorte

  Tien dagen na de uitgerekende datum was het nog altijd wachten op Pieter ... Op woensdagmorgen 25 juli werden we bij de gynaecoloog verwacht voor een groeiecho. Wij hielden rekening met de mogelijkheid dat hij de baby op die dag of kort daarna via een ingeleidende bevalling zou willen laten komen en eigenlijk vonden we dat prima; we hadden nu al zo lang gewacht.
  In de nacht van 25 juli werd Ellen om 1.45 uur wakker voor een van de vele 'babybuikplasjes'. Toen ze weer in bed stapte, hoorde ze 'knap': de vliezen braken en de bevalling was officieel begonnen. Het was natuurlijk afwachten wanneer er weeŽn zouden volgen: al om 2.00 uur. De weeŽn kwamen direct heel snel achter elkaar en om 3.00 uur konden we de verloskundige bellen, die een kwartier later (pas) 2 centimeter ontsluiting constateerde. Een half uur later kreeg Ellen (al) persdrang en toen bleek ze al volledige ontsluiting te hebben en mocht de baby geboren worden. Na tien minuten en drie persweeŽn kwam Pieter om 4.01.29 uur ter wereld: een gezond, prachtig kind van 3700 gram (ondanks alle twijfel over zijn groei) en 53 cm lang.

  Het geboortekaartje

  Een verslag van de zwangerschap

  Negen maanden zwanger (juli 2001)
  Op 15 juli jl. was Ellen uitgerekend, maar het kleintje blijft nog zitten waar hij/zij zit; veel te lekker in mama's buik. We proberen hem/haar steeds te overtuigen eruit te komen: we zijn zo benieuwd naar je, je hebt een heel lief zusje (dat al 'poes' zegt en 'aai' tegen alles wat zacht en knuffelig is), je krijgt een hele mooie kamer, enz. maar vooralsnog mag het niet baten.
  De verloskundige en gynaecoloog zijn tevreden over de groei; de baby weegt nu naar schatting ruim 3100 gram.
  Wij zijn er helemaal klaar voor; de klusjes zijn gedaan, het wiegje is opgemaakt, het huis is aan kant, de beschuiten staan in de kast - afwachten maar ....

  Acht maanden zwanger (juni 2001)
  Nadat Ellen vanaf 1 juni nog een aantal dagen vanuit huis haar werk voor SURF en GigaPort heeft afgerond, geniet ze nu langzamerhand (was even omschakelen) echt van haar rust en van de laatste weken zwangerschap (het is allemaal zo snel gegaan dit keer). Met het kindje gaat het allemaal goed. Er zijn nog een paar groeiecho's gemaakt, waarop te zien was dat het kindje weliswaar niet groot is, maar keurig groeit volgens het voorgeschreven lijntje. De verwachting is dat, afhankelijk van het geboortedatum, de baby net onder of boven de 6 pond zal wegen; lijkt ons prima.

  Zeven maanden zwanger (mei 2001)
  Alles gaat goed. De afronding bij SURF van de werkzaamheden van Ellen nadert. Ze heeft straks niet alleen zwangerschapsverlof, maar ook ouderschapsverlof en gaat pas per 1 januari 2002 weer aan het werk.
  Het kindje ligt nu met het koppie naar beneden en dat scheelt heel veel (eigenlijk alles) voor de bekkenpijn van Ellen. Het gaat nu prima. De groei van het kindje blijkt echter wel wat achter te blijven. De verloskundige heeft ons doorgestuurd naar de gynaecoloog voor een echo en die constateerde dat er sprake is van 'lichte groeiachterstand', niet zorgwekkend, maar wel reden om niet te blijven rennen en vliegen. Ellen probeert dus nu regelmatig rust te nemen ... en dat valt niet mee. Gelukkig zijn Fleur 's nieuwe kamer en de achtertuin zo ongeveer klaar dus daar hoeven we ons niet meer druk over te maken. De babykamer is ook ingericht. Nog zeven weken groeien en dan .....

  Zes maanden zwanger (april 2001)
  Ellen's buik groeit gestaag. Tegen de verwachting in is ze nog minder zwaar dan bij de zwangerschap van Fleur. Er zit wel net als toen tien kilo extra aan haar lijf, maar haar buik is zo mogelijk nog meer bescheiden; ze kan een aantal van haar eigen broeken nog aan. Wel lastig, want aan het eind van de dag zitten die best strak, terwijl ze aan een echte positiebroek steeds moet lopen hijsen ...
  Met de baby gaat alles goed. Het kindje laat zich regelmatig voelen. Lichamelijk valt het Ellen wel zwaarder dan de eerste keer. Ze heeft met name last van haar bekken; alles was natuurlijk nog niet zo stevig en sterk als een jaar geleden. Veel lopen en staan doet erge pijn. Rust helpt gelukkig wel, maar de rustperioden moeten steeds langer zijn om weer te herstellen van wat je voor 'normale mensen' minimale inspanningen zijn.

  Vijf maanden zwanger (maart 2001)
  De zwangeren vallen als 'broodjes uit de lucht' (kan je dat zo zeggen?): Hans en Leonoor verwachten 1 november a.s. hun eerste kindje en Jolanda en Hans zijn zwanger van hun tweede en rond 15 november uitgerekend. Allemaal gefeliciteerd - die van ons is dan al weer een aantal maandjes oud.

  Vier maanden zwanger (februari 2001)
  Alles gaat prima. Bij de eerste zwangerschap had Ellen veel meer last van (groei?)pijn in haar buik - duidelijk dat de rek er nu nog een beetje in zit.

  Drie maanden zwanger (januari 2001)
  We mogen (en willen) het eindelijk vertellen ! Op het oudejaarsfeest bij ons thuis hebben we de aanwezige vrienden verteld dat we ze deze zomer graag weer op kraamvisite zien. Iedereen was natuurlijk verrast, want zo snel een tweede had niemand verwacht. De familie hebben we het ook op of rond de jaarwisseling verteld. En vanaf januari mocht iedereen die wij spraken het weten. Leuk is dat Tineke ook medio juli is uitgerekend van haar eerste kindje.

  De namenwedstrijd

  Net als voor de geboorte van Fleur hebben we ook voor Pieter een namenwedstrijd uitgeschreven met als prijs een slagroomtaart voor degene die de juiste naam heeft geraden. Helaas, niemand heeft bedacht dat wij onze zoon naar zijn opa Brandsen zouden vernoemen (maar ook omdat het gewoon een leuke naam is). Ester van Heuven vroeg de namen van de opa's, dus zij was dichtbij, maar heeft uiteindelijk toch andere namen ingeleverd.

  Jammer voor jullie allemaal, maar leuk dat jullie hebben meegedaan. Hieronder staan alle inzendingen nog een keer op een rij.

  De inzendingen
  Inzender Jongensnaam Meisjesnaam Inzenddatum
  Rins de Bruin Benth Wiske 9 april/8 mei 2001
  Jechonja (een onbekende voor ons) Mees Bente 9 april 2001 (jechonja@dds.nl)
  Hans van Hattem Syb Madelief 10 april 2001
  Ester van Heuven Thomas Iris 11 april 2001
  Henk van Linde Adriaan Mireille 11 april 2001
  Oma van Hattem Bas Rosa 12 april 2001
  Betty en Gerrit Nap Floris Rozalinde 17 april 2001
  Aranka van Zandwijk en Paul Walter Niels Bellefleur 18 april 2001
  Debbie en Evert-Jan van de Woerd Frederick Amadee 18 april 2001
  Edward van de Woerd (bijna 5 jaar) Roderick Eline 18 april 2001
  Familie Van Schoor Nick Myrthe 18 april 2001
  Joost Buurman Wilco Celine 20 april 2001
  Fred Kappetijn Floor Debbie 22 april 2001
  Oom Gerard en Tante Ria Buurman Jorrit Lotte 25 april 2001
  Rebecca van der Weijde Sebastiaan Nicolette 25 april 2001
  Angeli van der Weijde Barend Frederique 25 april 2001
  Charlotte van der Weijde Jeroen Danique 25 april 2001
  Sarah van der Weijde Christiaan Juliette 25 april 2001
  Bas Cordewener Titus Vera 25 april 2001
  Gerard Brandsen Jasper Annabel 29 april 2001
  Lianne Groot Dave Julia 29 april 2001
  Tante Jo van de Lee Tijmen Anna 1 mei 2001
  Michel Veenstra Sander Anna 4 mei 2001
  Hans van Westrienen Erik Linda 7 mei 2001
  Gerard van Westrienen Tom Marlies 7 mei 2001
  Els van Westrienen Ruben Anna 7 mei 2001
  Anne Mieke Karsch Rob Nienke 7 mei 2001
  Getronics BU Finance Henk Maarten Peter Lawrence - 28 mei 2001
  Clarence van den Berg Floris Meren 5 juni 2001
  Anita van Oosterwijck Martijn Roos 5 juni 2001
  Michiel van den Berg (4 jaar) Maron (z'n beste vriendje) Iris (z'n grote vriendin) 5 juni 2001
  Jeannet Schutrops Pim Anne 6 juni 2001
  Familie Voet Thomas Rozemarijn 19 juni 2001
  Sandra Passchier Daan Rosalie 2 juli 2001
  Wim en Carla Hoebee Timo Guusje 2 juli 2001
  Marty en Berry Vlaanderen Lucas Karlijn 3 juli 2001
  Wendy Smit Tom NoŽlle 3 juli 2001
  Chris, Marjo, Megan, Jesper Hut Mees Madelief 4 juli 2001